Historie og fakta

Slagmark – pløjemark – campingplads

På Gammelmark Strand Camping kan man mærke en af en vigtig del af Danmarks historie. For hvor der i dag ligger en moderne campingplads var der i 1864 røg og kanonkugler. Fra Gammelmarks klinter beskød Preusserne i 1864 Dybbøl Mølle og vandt slaget.
Campingpladsen blev etableret 100 år senere, i 1964, af Ingeborg og Christian Caspersen som drev gården og landbruget Gammelmark.

I dag ejes og drives pladsen af Margit Duus og Bent Toft som købte pladsen i 2018.

Royale gæster

I campingpladsens begyndelse blev Gammelmark Strand benyttet af Kong Frederik d. 9. som badede fra stranden dagligt sammen med Kronprinsesse Margrethe, Prinsesse Benedikte & Prinsesse Anne-Marie når de boede på Gråsten Slot. De havde et badehus stående hos I.P. Nielsen som havde sommerhus på Gammelmark. Så når Kongen sprang i vandet sad Dronningen hos I.P. Nielsen og diskuterede Sønderjyllands tilstand. Kongen kunne henover sommeren blive set bag rattet i sin store Bentley Continental med chaufføren siddende ved siden af på vej igennem Gammelmark.

Camper i bakkerne, eller lige i strandkanten

Gammelmark Strand Camping ligger i et bakket område helt ned til vandet, hvorfra over 80% af vores pladser har havudsigt mod Dybbøl Mølle og Sønderborg.

Gendarmstien går lige forbi pladsen og vi er godt besøgt af vandrere derfra. Har du ikke hørt om Gendarmstien, så læs mere om den og historien bag her: https://www.gendarmsti.dk/da

Pladsen er blevet udvidet og moderniseret af flere omgange med moderne servicefaciliteter, 50 komfortpladser og en swimmingpool.
Campingpladsens areal er på 12 hektar heraf 6 hektar udlagt til campingplads. På resten af området har vi de seneste par år etableret gode vandrestier i vores forskelligartede skov- og strandområde.

Vi har plads til omkring 300 enheder inddelt i 6 forskellige pladsområder med hver sin charme.
Foruden campingplads har vi Campinghytter, Luksustelte og Bed & Breakfast-værelser til udlejning.
Stort lege- og aktivitetsareal, flere mindre legepladser samt 2 store hoppepuder, en boldbane og en swimmingpool. Se kort og pladsoversigt her.

Vi ses på Gammelmark!

Luftfoto af Gammelmark Strand Camping i 1965. Gammelmarks Historie

Luftfoto 1965

Gammelmarks Kiosk i 1965.

Reception og kiosk i 1965.

Kong Frederik IX på Gammelmark Strand Camping i sin Bentley med chaufføren siddende ved siden af.

Kong Frederik IX på Gammelmark Strand Camping i sin Bentley med chaufføren siddende ved siden af.

Villatelte spredt langs stranden på Gammelmark i år 1965.

I starten var der langt mellem campingvognene, men villateltene stod spredt langs stranden hele sommeren i 1965.